דוקטורנטית בחוג לבלשנות בהנחייתן של ד"ר נורה בונה וד"ר אולגה קגן. מתמקדת בלימודיה בבחינת תופעות בתחום המודוס והמודאליות בעברית החדשה, בכלים תיאורטיים ובתשומת לב למגע לשוני ושינוי לשוני. חברה בפרויקט מבא"ר, שעוסק בהתחדשות מבנים תחביריים בהתהוות העברית החדשה. נושא עבודת המ"א שלה, שנכתבה בהנחייתן של פרופ' עידית דורון וד"ר עינת רובינשטיין, הוא סדירויות מורפו־תחביריות וסמנטיות של פועלי חישה בעברית החדשה.
דקלה אברבנאל היא תלמידה לתואר שני בחוג לבלשנות. עוסקת בקשר בין תחביר לסמנטיקה בעברית המודרנית. עבודת התזה שלה, בהנחיית ד"ר נורה בונה, מתמקדת במאפיינים האספקטואליים והאחרים של צירופים פועליים המכילים פועל תנועה, באמצעות בחינה של צירופים מחוברים ומשועבדים עם הפעלים "הלך" ו"בא" בעברית המדוברת. בשנת 2015 קיבלה מלגת קיום מהאוניברסיטה העברית.
תלמיד לתואר שני, כותב את עבודת המוסמך על טיפולוגיה של שאילת הגאים בהנחיית ד"ר איתן גרוסמן. עוסק בארמית החדשה שבפי יהודי כורדיסטן ומתעניין בדיאלקטים ארמיים ובשפות שמיות בכלל, וכן בטיפולוגיה, בבלשנות היסטורית ובשימושים של בלשנות קורפוס. נכלל ברשימת הרקטור על הצטיינות בלימודי המוסמך לשנת תשע"ו, זוכה פרס הצטיינות למוסמך של המכון למדעי היהדות על שם מנדל לשנים תשע"ו-תשע"ז, פרס רקטור לשנת תשע"ד ופרס הצטיינות על שם בנקיר מטעם החוג ללשון העברית לשנת תשע"ד.
חנן אמויאל הוא תלמיד תואר שני במרכז ה-LLCC.הוא סיים תואר ראשון בבלשנות רומאנית בחוג ללימודים רומאניים ולטינו-אמריקניים, ומסיים בימים אלו תואר שני בספרות ספרדית (מלגת מנדל לתלמידי מוסמך). תחומי העניין העיקריים הם: בלשנות של שפות רומאניות ובייחוד של דיאלקטים איברו-רומאניים, בלשנות היסטורית, סוציו-לינגוויסטיקה ומורפולוגיה. זוכה פרס אסתר סליגסון לעבודת מחקר בספרות ספרדית ולטינו-אמריקנית לשנה"ל תשע"ח.
תלמיד לתואר שני, כותב את עבודת המוסמך על טיפולוגיה של שאילת הגאים בהנחיית ד"ר איתן גרוסמן. עוסק בארמית החדשה שבפי יהודי כורדיסטן ומתעניין בדיאלקטים ארמיים ובשפות שמיות בכלל, וכן בטיפולוגיה, בבלשנות היסטורית ובשימושים של בלשנות קורפוס. נכלל ברשימת הרקטור על הצטיינות בלימודי המוסמך לשנת תשע"ו, זוכה פרס הצטיינות למוסמך של המכון למדעי היהדות על שם מנדל לשנים תשע"ו-תשע"ז, פרס רקטור לשנת תשע"ד ופרס הצטיינות על שם בנקיר מטעם החוג ללשון העברית לשנת תשע"ד.
תלמיד לתואר מוסמך בחוג לבלשנות במדור הפונקציונלי. סיים תואר ראשון בהצטיינות בבלשנות פונקציונלית ובלימודי אסיה-יפן.
בשנת תשע"ז השתתף עשהאל בפרויקט המילון לפרסית אמצעית בעריכתו של פרופסור שאול שקד. תחומי העניין שלו כוללים פרסית מודרנית ושפות איראניות על שלביהן השונים, כמו גם מבנה המסר, דקדוק תיאורי וניתוח השיח.
תלמידה לתואר שני בחוג לבלשנות באוניברסיטה העברית. סיימה תואר ראשון בבלשנות והיסטוריה. תחומי העניין העיקריים הם: בלשנות של שפות גרמניות, רומאניות וסלביות, וכן טיפולוגיה, מורפולוגיה וסמנטיקה.
נעה היא דוקטורנטית בחוג לבלשנות פונקציונלית, בהנחייה משותפת של ד"ר איתן גרוסמן ופרופ' האנס בואז מאוניברסטית אוסטין, טקסס., מתמקדת בטיפולוגיה של שפות גרמאניות ובמיוחד באיי שפה - קבוצת שפות גרמאניות המדוברות מחוץ למרחב הגרמני ואשר נמצאות במגע לשוני עם השפות הסובבות אותן,
יעל גולן היא דוקטורנטית בחוג, ועובדת בהנחייה משותפת של ד"ר מיכל מרמורשטיין ופרופ' זוהר קמפף מהמחלקה לתקשורת ועיתונאות. היא חוקרת את מושג הבושה ורגשות משיקים בשיח אישי ובשיח ציבורי. במקביל לכך, היא עוסקת בהוראת עברית בהקשרים פוליטיים שונים באופן מעשי ותיאורטי.
עבודת המוסמך שלה, בהנחייתו של אליצור בר-אשר סיגל, התמקדה בתופעות סמנטיות ותחביריות הנוגעות לפועלי גרימת רגש בעברית.
זוכת פרס הצטיינות למוסמך של המכון למדעי היהדות על שם מנדל בשנים תשע"ב ותשע"ד, ופרס קוטשר על הישגים אקדמיים מטעם החוג ללשון העברית בשנת תשע"ג.
דיינה היא תלמידת תואר שני בבלשנות גנרטיבית במרכז ה-LLCC. היא סיימה תואר ראשון בספרות באוניברסיטת בינגהמטון בארה"ב ועשתה מסלול משני בבלשנות. היא מעוניינת בסמנטיקה ופרגמטיקה של שפה טבעית ואיך הם משתלבים עם פילוסופיה ופסיכולוגיה. מעוניינת במיוחד להשתמש בשיטות חישוביות במחקריה.
שירה מתעניינת בהשפעה של אילוצים קוגניטיביים ותקשורתיים על האופן שבו שפות משתנות ומתעצבות. בפרויקט המרכזי שלה בדוקטורט היא מתמקדת בחקר הפונקציונליות של יתירות מורפולוגית בשפות העולם.
תלמיד לתואר שני בבלשנות פונקציונלית, כותב את עבודת המוסמך בהנחיית ד"ר אלנה ויצלק-מקרביץ'. עוסק בניתוח השפה הדבורה, ניתוח השיחה ובפרוזודיה. כמו כן, עוסק ומתעניין בשפות דרום אסייתיות בתת היבשת ההודית, טיפולוגיה, בבלשנות שדה ובבלשנות קורפוס. זוכה פרס מצטיין דיקן לשנת תשע"ו-תשע"ז.
רומה יי היא תלמידה לתואר שני בלימודי בלשנות באוניברסיטה העברית. תחומי העניין העיקריים שלה הם סמנטיקה ושינוי לשוני, והיא מתעניינת במיוחד ביידוע, כמתים עבריים, ודיאלקטים אלמניים.
נופר כהן היא תלמידת מוסמך בחוג לבלשנות. מתעניינת בממשק שבין תחביר וסמנטיקה, וכן בפסיכובלשנות ובלשנות ניסויית. משמשת כעוזרת מחקר במעבדה הניסויית לתחביר וסמנטיקה בהנחייתו של ד"ר לוקה צ'רניץ'.
רמי כחלון הוא דוקטורנט בתוכנית משותפת עם אוניברסיטת ליידן (מנחים: פרופ' ו.פ.ה. אדלאר וד"ר איתן גרוסמן). מחקרו מתמקד בנושא שונות ושינוי לשוני ועבודת הדוקטור שלו, "Linguistic diversity: A Quechuan case-study", עוסקת בתפקיד של וריאציה לשונית בתהליך ההתייצבות של צורות לשוניות "לא-יציבות". בין תחומי עניינו יש לציין: טיפולוגיה אזורית, שינוי לשוני, טרנזיטיביות ומבנה ארגומנטים, מערכות TAM, שפות קריאוליות ולשונות אנדיניות וסקנדינביות. עמית בתוכנית לדוקטורנטים מצטיינים בבית הספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח.
Elena Luchina-Sadan is a PhD candidate, supervised by Prof. Moshe Taube and Dr. Eitan Grossman. Her research focuses on Yiddish zikh-verbs, i.e., verbs that occur with the particle zikh “self,” which are sometimes called 'reflexive verbs, in areal context. Her research interests include Jewish languages, heritage languages and language change.
נדב מטלון הוא חבר בתוכנית לדוקטורנטים מצטיינים של בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח. מחקרו נעשה בהנחייתם של ד"ר מיכל מרמורשטיין, פרופ' אלישע מוזס (מכון ויצמן למדע) ופרופ' דגמר בארת'-ויינגרטן (אוניברסיטת פוטסדאם, גרמניה), ועוסק בפרוזודיה בשיח יומיומי בעברית ובאנגלית. נדב הוא בעל תואר ראשון מטעם האקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים ותואר שני בהצטיינות בחוג לבלשנות של האוניברסיטה העברית בירושלים. תזת המ"א שלו, בהנחייתם של ד"ר מיכל מרמורשטיין וד"ר איתן גרוסמן, מציעה ניתוח צורני ופונקציונלי של תבנית "דבשות הגמל" - תבנית פרוזודית רווחת בעברית הדבורה.
ענת מלול היא תלמידת תואר שני בבלשנות גנרטיבית, בתכנית Huji-Tau המשותפת לאונ' העברית ואונ' ת''א. מתעניינת בשפות רומאניות ובפרט בלאדינו, כמו גם בתהליכי רכישת שפה. זוכת פרס הרשות הלאומית לחקר הלאדינו לשנת תשע''ה.
יורם מלצר הוא תלמיד לתואר שלישי בחוג לבלשנות, בהנחית פרופ' סיריל אסלנוב. המחקר שלו עוסק ביידוע-אפס בפורטוגזית של ברזיל. מתעניין בספרדית ובדיאלקטים של ספרדית באמריקה הלטינית, בנומינליזציות ותחביר השם הפרטי. זכה בפרסים אחדים בתחום הספרות והתרגום, מחברם של חמישה ספרי מקור ומתרגמם של יותר מ-90 ספרים מספרדית, פורטוגזית, צרפתית, איטלקית, קטלאנית ואנגלית. עוסק בתרגום לעברית של החלק השני של "הקומדיה האלוהית" של דנטה, בהנחיית פרופ' לואיזה פרטי-קואומו.
נאדיה מסארוה היא סטודנטית לתואר שני במסלול הגנרטיבי. היא מתעניינת בסמנטיקה ותחביר. נכון לעכשיו, היא עוזרת מחקר לד"ר נורה בונה בנוגע למבני עלייה בערבית. בנוסף, היא מלמדת קורסי תגבור לסטודנטים ערבים בחוג הבלשנות.
תלמיד תואר שני בבלשנות בתוכנית הלימודים המובנית לדוקטורט ישיר של האוניברסיטה העברית בשיתוף עם אוניברסיטת תל-אביב וחבר בקבוצת המחקר "בלשנות היסטורית וסמנטיקה פורמלית" במרכז מנדל סכוליון. חוקר תופעות בממשק תחביר-סמנטיקה מזווית טיפולוגית ודיאכרונית. מלגאי בתוכנית HUJI-TAU ובמרכז מנדל סכוליון.
אנה קוסטין היא תלמידת מחקר בחוג לבלשנות. עבודת הדוקטור שלה, בהנחייתו של פרופ' אליצור בר-אשר סיגל, עוסקת במאפייני המשלב בלשון של "הדור השני" בישראל, כלומר בלשונם של אנשים ממשפחות דו-לשוניות שנולדו או גדלו בישראל (אנגלית או רוסית). היא מתעניינת בסוציו-לינגוויסטיקה, ברכישת שפה ובפרגמטיקה. מלגאית קלאוזנר בשנים 2017-2018.
עינת קרן היא תלמידה לתואר שלישי במגמה לבלשנות גנרטיבית, בהנחיית ד"ר אייבי סישל. היא מתעניינת בכמתים רגישים לשלילה (N-Words, NPIs), הנחות-קדם ואימפליקטורות, וכן בשפות קריאוליות ובקשר ביניהן לבין תהליך החייאת העברית. חברה בקבוצת "התהוות העברית החדשה" במרכז מנדל סכוליון, 2013-2016. עבודת המוסמך שלה זכתה בפרס על עבודה מצטיינת.
נעמי רחמן היא תלמידת מוסמך בחוג לבלשנות פונקציונאלית, בהנחייתה של הפרופסור אורלי גולדווסר. עוסקת במצרית קלאסית ורעמססית, מתעניינת באכדית ובבלשנות היסטורית ככלל, ובלשנות החוקרת את משפחת השפות האפרו-אסיאתיות בפרט. כמו כן מתעניינת בחקר השורש השמי, ובמערכת הממיינים המצרית.